Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

ÇEKDEMİR, 'Şimdi Moda Basına Vurmada'

ÇEKDEMİR,

Merhabalar kıymetli takipçilerimiz,

 

          Seçim maratonu Afyonkarahisar  , ilçe ve beldelerinde uzun zamandan bu güne kadar böylesine çekişmeli bir adaylar ve çalışma yaşandığına pek şahit olmadım. Ak parti adayı Hüseyin Ceylan ULUÇAY , Milliyetçi Hareket Partisi Sezer KÜÇÜKKURT , Cumhuriyet Halk Partisi Burcu KÖKSAL  , İyi Parti adayı Alper YAĞCI , belirsizliğini bekleyen Mahmut KOÇAK ve beklenen bazı adaylar derken bir dostumuzun ifadesi ile şampiyonlar ligi bir durum söz konusu

          Tabii ki her ne kadar belediye başkanlığı seçimleri de olsa ilimizin Milletvekilleri de adaylar ile birlikte boy gösteriyor. Bu günde İyi Parti adayı Alper YAĞCI’ nın adaylığı ile ilgili basın toplantısı yapıldı. Alper YAĞCI ile geçmiş dönemlerde beraber siyaset yapan birisi olarak kesinlikle İyi Parti’de bir çok makamı fazlası ile hak ettiğini düşünenlerden birisiyim. Toplantıda her şey normal giderken bir anda soru cevapla anormalleşmeye başladı. İyi parti Milletvekili Şeref OLGUN’ nun sanki belediye başkan adayı tanıtımı değil de kendi tanıtımı ile karıştırmış gibi gördüm. 

          İşin ilginç tarafı daha toplantı başında bir basın mensubunun partisini dizayn etmeye çalıştığı gibilerinden cümle sarf etti. Hatta  ile ilgili ilginç cümleler kurdu. Bilmiyorum ama sayın vekil ilk defa seçilmiş olmasının verdiği heyecanla ‘’ ( kendisi haklıdır veya haksızdır bilemem) ama hem basın baş tacımızıdır deyipte bir gazeteciyi hedef almak pek doğru olmadığını düşünüyorum. Zira kendisinin seçim çalışmalarında da pek baş tacı ettiği bir durum söz konusu değil. Bizzat yaşadığımız için söylüyorum önce aday adaylığında yapılan anlaşmalar sonrasında yapılan ayrımlar vs vs. yine toplantıda da bahsettim 10 ocak tarihinden bu güne kadar bizim sahibi olduğumuz firmalara gazeteciler günü ile alakalı bir davet söz konusu değil. Yine söylüyorum genelde bu yaşanıyor ve sayın vekilde ilk defa seçilme heyecanına yenik düştüğünü düşünüyorum. Bir çok basın toplantısına katılıyoruz ama böyle sayın vekil gibi her soruya ben cevap vereyim telaşı yaşandığına pek şahit olmadım.  Mesela örnek vereyim sizlere Ak Partide Sayın ÖZKAYA’ nın veya MHP’de Sayın TAYTAK ’ın böyle bir durumu yaşadığına şahit olamadım sadece teşkilatlara ağabeylikleri olduğunu görüyoruz. 

          Seçimler gelir geçer ama yine ifade ediyorum hiçbir basın mensubu sırf bir partinin il başkanı yada vekili mutlu olacak diye yalakalık yapmak gibi bir durum söz konusu değildir. Elbette ki eleştiri alacaksınız , elbette ki hatalarınız var ise yazılacaksınız ve elbette yanlışlarınız da var ise yazılacaksınız. Hiçbir gazeteci ağabeyime , kardeşime ve arkadaşıma bu bahsedilen yaftaları yakıştırmak hoş değil. Umarım bu konu ile ilgili bir düzeltme geleceğini düşünüyorum. 

          Selam ve muhabbetlerimle…