Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Türkiye’nin İlk Uzay Yolculuğu İçin Yarışma Başvuruları Başladı

Türkiye’nin İlk Uzay Yolculuğu İçin Yarışma Başvuruları Başladı

İl Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı ilkokullar arası "Türkiye'nin İlk Uzay Yolculuğu" temalı yarışma için başvurular 12 Şubat- 20 Mart tarihleri arasında alınacak.


Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Uzay Ajansı (TUA) işbirliği ile ilkokul be ortaokul öğrencilerine yönelik resim ve kompozisyon yarışması düzenleniyor.
Düzenlenen bu yarışmayla astronomi, astrofizik, uzay bilimi gibi dallarda önemli keşiflere imkan sağlayan ve yeni teknolojilerin geliştirilmesine katkıda bulunan uzay araştırmalarının önemine dikkat çekilecek.


17 Ocak ‘ta Türkiye'nin ilk astronotu olan Alper Gezeravcı'nın yapmış olduğu uzay yolculuğu ile tüm çocukların uzaya olan merakı daha da arttı.  
Merkez Atatürk İlkolulu’nda yarışma için öğrenciler tarafından  katılım beklediklerini belirten okul müdürü Abdullah Demir; öğrencilerin sınırsız hayal gücü ile birbirinden özel ve güzel resimler yapacaklarını , farklı anlatımlarla dolu olacak kompozisyonlar ile yarışmaya katılacaklarını söyledi .  


Bu kapsamda 12 Şubat tarihi itibariyle başlayacak yarışma 23 Nisan haftasında TUA'da  düzenlenecek olan ödül töreninde 1. olan öğrencilere dizüstü bilgisayar, 2. olan öğrencilere tablet, 3. olan öğrencilere akıllı saat hediye edilecek. Mansiyon ödülü olarak da kablosuz kulaklık verilecek.