Tarih: 18.09.2024 22:18

CİB Bölge Müdürü Ülgen ‘Afyonkarahisar’da 135 Basın Kartı Sahibi Gazeteci Var’

Facebook Twitter Linked-in

CİB Bölge Müdürü Ülgen
‘Afyonkarahisar’da 135 Basın kartı sahibi gazeteci var’
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Afyonkarahisar Bölge Müdürü Uğur Ülgen ABC ziyaretinde Afyonkarahisar basının örnek bir basın olduğunu belirterek “12’si sürekli basın kartı sahibi olmak üzere toplam 135 basın kartı sahibi ilimizde hizmet veriyor dedi”


BASIN CEMİYETİ TÜRKİYE GAZETECİLER FEDERASYONUNA ÜYE OLDU
Afyon Basın Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akar, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Afyonkarahisar Bölge Müdürü Uğur Ülgen’in ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek Ülgen’e teşekkür etti.  Akar, basının hak ettiği noktaya ulaşmasında ve halkın gözü, kulağı, sesi olarak toplumun haber alma gereksiniminin doğru bir şekilde karşılanması konusunda çabalarının devam ettiğini vurguladı. Akar, “Biz Afyon Basın Cemiyeti olarak alanda faaliyet gösteren 100’e yakın üyeye ulaştık. Hiç kimseyi ötelemeden, hiç kimseyi dışlamadan üye kayıtlarımız halen devam ediyor. Son olarak da hafta içerisinde bir gelişme oldu. Onu sizinle paylaşalım. Afyon Basın Cemiyeti Türkiye Gazeteciler Federasyonu üyelik başvurumuz vardı, o da kabul edildi. Şu anda üst birlik olarak Türkiye Gazeteciler Federasyonu’na da üyeyiz. 4 delege ile TGF de ilimizi temsil hakkını elde ettik” dedi. 


DEZENFORMASYONLA MÜCADELE EĞİTİMİ DÜZENLEMEK İSTİYORUZ’
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Afyonkarahisar Bölge Müdürü Uğur Ülgen, Afyon Basın Cemiyeti’nin Afyon’a ve basın camiasında çalışan gazetecilere hayırlı, uğurlu olması temennisinde bulunarak ABC’nin güzel işlere imza atacağından emin olduklarını ifade etti. Ülgen, “Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı olarak buradaki gazeteciler, gazeteciler cemiyeti, basın-yayın kuruluşları bizim proje ortaklarımız. Zaman zaman onlarla hep birlikte eğitim faaliyetleri olmak üzere çeşitli faaliyetlerde birlikte çalışıyoruz. Afyon Basın Cemiyeti’yle beraber de inşallah bir dezenformasyonla mücadele eğitimi düzenlemek istiyoruz” diye konuştu.


GAZETECİLİK MESLEĞİ DİNAMİK BİR SÜREÇ’
Gazetecilik mesleğinin dinamik bir süreç olduğuna dikkat çeken Bölge Müdürü Ülgen,  gazetecinin sürekli olarak kendini yenilemesi ve geliştirmesi gerektiğinin altını çizdi. Basın kartı hakkında bilgiler veren Ülgen, “Gazetecilik mesleği dinamik bir süreç. Bilgiler sürekli güncelleniyor, iletişim teknolojileri her gün yenileniyor. Dolayısıyla bilginin de güncellenmesi gerekiyor. Bir gazetecinin kendini yetiştirmesi gerekiyor. Bunun haricinde yine gazetecilik mesleği bir kamu vazifesi, kamu görevi. Zaten biz gazetecilere basın kartını verirken bu nedenle veriyoruz. Bizim verdiğimiz basın kartı, gazetecilerin kamu görevini ifa ettikleri için Cumhurbaşkanlığı tarafından verilen resmi bir kimlik belgesi. Bu basın kartını alan gazetecilerin de bazı hakları var. Aynı kamu çalışanı gibi yıpranma payı hakları var, gri pasaport alabiliyorlar, silah ruhsatı alabiliyorlar, müze ve ören yerlerinden ücretsiz istifade edebiliyorlar. Buradaki gaye basın mensuplarının mesleki çalışmalarını kolaylaştıracak her türlü tedbiri almak hem de bir şekilde onların yanında olduğumuzu kendilerine hissettirmektir. Afyon’da 135 basın kartı sahibi var ama haftalık veya aylık olarak da sayılarımız artıp eksilebiliyor, ortalama rakam 130 civarında. Sürekli basın kartı sahibi sayısı da 12” dedi.


CİB Bölge Müdürü Uğur Ülgen’e CİB Afyonkarahisar Bölge Müdürlüğü çalışanlarından Metin Çalış eşlik Etti. Ziyarette ABC Başkan Akar’a Başkan Yardımcısı Hakan Dilek Genel Sekreter Zafer Murat Çakır,Sosyal İşler Başkan Yard Soner Gürsan Kadın Sorumlu Başkan Yardımcısı Nergis Kılıç,Disiplin Kurulu Başkanı Ahmet Tunca eşlik etti.
CİB Bölge Müdürü Ülgen, ziyaret anısına ABC Başkanı Akar’a kitap hediye etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —