Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Karataş, 'Hedefimiz Engelsiz Bir Afyonkarahisar'

Karataş,

Saadet Partisi'nin Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Beytullah Karataş, engelli bireylerin istihdamını sağlamak için "Engelli İstihdam Merkezi" kuracaklarını duyurdu.

Engelli bireylerin insani koşullarda yaşamlarını sürdürebilmelerinin önemli olduğunu vurgulayan Karataş; ’’Engelli vatandaşlarımız her şeyin en güzelini hak ediyor.

Yaşadıkları fiziksel zorlukları kolaylaştırmak adına belediye olarak en büyük desteği bizler vereceğiz. Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını idame ettirebilmeleri için istihdam edilmeleri önem arz etmektedir.

Engelli vatandaşlarımızın genel eğitim, mesleki eğitim ve istihdam hizmetlerinin sağlanabilmesi amacıyla ‘’Engelli İstihdam Merkezi’’ projesini inşallah göreve geldiğimizde hayata geçireceğiz’’ dedi.

Engellerinden dolayı iş bulmakta zorlanan vatandaşlarımız için çok önemli bir eksikliğin giderileceğini aktaran Karataş; ‘’İş bulma arayışlarını kolaylaştırıcı bir mecra bulamayan vatandaşlarımıza ‘’Engelli İstihdam Merkezi’’ aracılığı ile istihdam sağlayacağız. 
Bununla beraber engellileri istihdam eden her kurum ve kuruluşa teşvik edici destekler de vereceğiz. Hedefimiz engelsiz bir Afyonkarahisar’’ dedi.

‘’Engelli İstihdam Merkezi’"nin Afyonkarahisar için açıkladıkları önemli projelerden sadece bir tanesi olduğunu söyleyen Karataş, ‘’Bu projeyi şehrimizle sınırlı tutmuyorum çünkü örnek olacak ve her yerde uygulanmak istenilecek bir proje.

Bu merkezi kurmak, bizim her şeyden önce insanlık vazifemiz. Her şeyden önce bizim gönlümüzün, insanlığımızın gereği.

Bu proje ile engelliler içerisinde kalmayacak. Sınırlar ortadan kalkacak. Biz buna bir kere canı gönülden inanıyoruz.

Engellerini yıkacak kardeşlerimize yürekten inanıyorum’’ dedi.