Tarih: 21.09.2024 15:08

Köksal Ve Rüşvet Skandalı

Facebook Twitter Linked-in

Son günlerin en önemli yerel ve hatta kısmen ulusal gündemine CHP’li Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın eşi Yasin Köksal hakkında ortaya atılan 60 milyon TL’lik rüşvet iddiası bomba gibi düştü.

İddia sahibi ise yine CHP’den Gençlik Kolları İl Başkanı.

Bu arada Köksal ailesi tarafından, mevcut CHP Gençlik Kolları İl Başkanının uyuşturucu kullandığı, uyuşturucu kullanırken videoya alınıp bu videonun şantaj aracı olarak kullanılıp Gençlik Kolları Başkanının kendi istedikleri başka bir isimle değiştirilmeye çalışılması iddiasına girmiyorum zira o başka bir yazının konusu.

OLAY NE?

İddiayı bilmeyen yok ama yine de özetleyelim; bir iş insanı, imarla ilgili bir usulsüzlüğü Belediye vasıtasıyla düzelttirmeye çalışıyor, aracı olarak CHP Gençlik Kolları İl Başkanı Av. Muhammet Turalı devreye giriyor, Yasin Köksal bu iş için önce 15 milyon TL istiyor, sonra bu rakamı 60 Milyon TL’ye çıkarıyor ve bu paranın Belediye’ye değil de Yüntaş’a  yatırılmasını istiyor.

TEPKİLER NASIL?

Öncelikle rüşvetin savunulacak bir tarafı zaten olamaz. Vatandaş da haklı olarak tepki gösteriyor, CHP’liler hayal kırıklığı yaşıyor, Burcu Hanımın seçim öncesi “halkın parasını çar, çur etmeyeceğim” sözleri kulaklarda çınlıyor, Ak Parti’liler “bunun böyle olacağını biliyorduk” diye, bence sağlıklı bir toplumun vermesi gereken tepkileri duyuyoruz.

“HIRSIZ BİZDENSE SORUN YOK” DİYENLER DE VAR

Azınlık da olsa öyle de bir grup var ki; “Yiyorsa bunlar yesin, helal hoş olsun” veya “Parayı ceplerine değil Yüntaş’a yatırtmak istemişler” gibi iddiayı sulandırmaya, önemsizleştirmeye ve hatta aklamaya çalışıyor.

Bu yorumları yapanların profillerini inceledim, çoğu sahte/trol hesaplar, kilitli profiller. Ha tabi bunlardan etkilenip yazan az biraz gerçek hesaplar da var.

RÜŞVET PARASI NEDEN YÜNTAŞ’A YATIRILIYOR?

Bu hususu özellikle kaleme almak istedim, vicdan sahibi insanların, trol hesapların sulandırma, hedef şaşırtma taktiklerine kurban gitmesini istemiyorum.

Eğer rüşvet iddiası doğru ise ve bu rüşvet halk için kullanılacaksa parayı Belediye’nin resmi hesabına bağış olarak kabul edebilirsiniz ama burada söz konusu rüşvetin Belediye hesabına değil Belediye iştiraki olan Yüntaş Şirketinin hesabına yatırılması isteniyor.

Neden?

Çünkü, Belediye bütçesi, Sayıştay denetimine tabiidir ve buradan yapılacak harcamalarda bir dizi mevzuata göre hareket etmek zorunludur. Dert, bu paranın hizmet için kullanılması olsa idi Belediye’nin resmi hesabı bunun için en uygun olanıdır. YÜNTAŞ ise bu denetime tabi değil, para daha rahat, daha denetimsiz kullanılır. Umarım anlamışsınızdır.

BELEDİYE’DE YENİ MAKAM “BAŞKAN EŞİ”

Yakında, DEM Partinin siyasi literatüre soktuğu EŞBAŞKAN gibi Afyonkarahisar Belediyesinin BAŞKAN EŞİ makamında bulunan Yasin KÖKSAL’ın Belediye personelini, müdürleri, CHP il teşkilatını hatta ilerideki seçimde CHP milletvekili adaylarını belirleme çabalarını anlatan bir yazı daha kaleme alacağım. Şimdiden keyifli okumalar.

Saygıyla…
Aydemir KURT sizin için yazdı…




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —