Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

KÜÇÜKKURT 'ADİL YAKLAŞIM İLE SPEKÜLASYONLARA MEYDAN VEREMEYECEĞİZ'

KÜÇÜKKURT

MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt, şehrin çevresindeki yeni yapılaşma merkezlerinin belirlenerek, altyapısı hazır arsa çalışmaları yapılacağını söyleyerek

“Belediye’ye ait şehrimizin farklı noktalarında yer alan arsalar imar düzenlemeleriyle dar gelirli hemşehrilerimizin ev sahibi olabilmeleri için kullanılacak” dedi.

Belediye’ye ait arsalar dar gelirli hemşehrilerimizin ev sahibi olabilmeleri için kullanılacak

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt, seçim çalışmaları kapsamında beraberindeki partililerle birlikte; Afyon Gazeteciler Cemiyeti’ni, Retina Hastaları Dayanışma Derneği ve Türkiye Görme Engelliler Derneği’ni, Uydukent Mahallesi’nde pazar esnafını, Masal Parkı’nı, Kahvehaneler ile Akçin Mahallesi’ni ziyaret ederek esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.



ADİL YAKLAŞIM İLE SPEKÜLASYONLARA MEYDAN VEREMEYECEĞİZ
Gittiği her yerde vatandaşların büyük teveccühü ile karşılaşan Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt, imar ve şehircilik faaliyetlerinde adil yaklaşım ile spekülasyonlara meydan verilmeyeceğini  söyleyerek, “Hak sahibi hakkını alacak, sistem adalet ve liyakat üzerine işleyecek. Şehirleşmede yatay mimari desteklenecek. İmar düzenlemelerindeki duyuru ve ilanlar halkın anlayabileceği tarzda yapılacak. Ada pafta numarası ile yapılan bilgilendirmelerin yanı sıra bölge, muhit ve tarif ile de bilgilendirme yapılacak. Yıllardır siyasi çekişmeler nedeniyle sonuca ulaştırılamayan kentsel dönüşüm projelerinin hak sahiplerinin mağduriyetine izin verilmeden gerçekleştirilmesi sağlanacak. Yeniden oluşturulacak istişare heyetleri ile hak sahipleri bir araya getirilecek ve en adil, en akılcı, en uygun çözüm yolları en kısa sürede uygulanacak. Planlamalardaki kat sayısı artırılacak, dükkân sayıları çoğaltılacak. Alternatif rezerv alanları ile hak sahiplerine değişik alternatifler sunulacak. Hak sahiplerinin mağdur edilmeyeceği dar gelirlinin konut sahibi olabileceği, riskli bölgelerin deprem riskinden kurtarılacağı bir kentsel dönüşüm vaat ediyoruz. Tarihi kent dokusu yanında olmasına rağmen uzun yıllardır perişan halde bulunan Yeni Hamam ve çevresinin düzenlemesi yapılarak bu bölgede otopark ve kültür merkezleri oluşturulacak. Harabe haldeki binalar şehre yakışır hale gelecek, çevresinde hareketlilik başlayacak.” ifadelerini kullandı.

İMAR DÜZENLEMELERİYLE DAR GELİRLİ HEMŞEHRİLERİMİZİN EV SAHİBİ OLMASINI SAĞLAYACAĞIZ
Afyonkarahisar’ın çevresindeki yeni yapılaşma merkezlerinin belirlenerek, altyapısı hazır arsa çalışmaları yapılacağını kaydeden Başkan Adayı Küçükkurt, “Dar gelirli hemşehrilerimize kendi arsası üzerinde kendi evini inşa edebilme imkânı sağlanacak. Şehrin doğu yakasında bulunan yamaç ve tepelerde yapılaşma özendirilecek, bu bölgelerde oluşturulacak imar alanları ile tarım alanları korunacak. Depreme karşı geçmişte olduğu gibi sağlam zeminlerde yapılaşma sağlanacak. Belediyemize ait şehrimizin farklı noktalarında yer alan arsalar imar düzenlemeleriyle dar gelirli hemşehrilerimizin ev sahibi olabilmeleri için kullanılacak. Toplamda 6000 konutluk arsa üretilecek. Hak sahipleri noter huzurunda kurayla belirlenecek.” şeklinde konuştu.

EGF’DEN KÜÇÜKKURT’A TAM DESTEK: TÜRKİYE’DEKİ GAZETECİLERE ÖRNEK OLACAK…
MHP Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt, Afyon Gazeteciler Cemiyeti'nde Ege Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Kaytan ve EGF’nin Yönetim Kurulu Üyelerinden; Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Karagöl, Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam, Uşak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Elif Şentürk ve Nazilli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ümit Özmen ile bir araya geldi. 
Başkan Adayı Küçkükurt’a desteklerini ileten EGF Genel Başkanı Cem Kaytan ve Ege Bölgesi’ndeki Gazeteciler Cemiyeti Başkanları, EGF Yönetim Kurulu Üyesi iken istifa edip MHP’den Belediye Başkan Adayı olan Sezer Küçükkurt’un Türkiye’deki gazetecilere örnek olacağını söyleyerek, çalışmalarında başarılar dilediler. 
Başkan Adayı Sezer Küçükkurt ise, AGC ev sahipliğinde gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, EGF Genel Başkanı Cem Kaytan ve Ege Bölgesi’ndeki Gazeteciler Cemiyeti Başkanları ile AGC Başkanı İsmail Akar ile Yönetim Kurulu Üyeleri; Hakan Dilek, Ömer Elçi ile Mehmet Abdioğulları’na teşekkür etti.

ÖZBEKİSTAN TÜRKMENLERİ’NİN DAVETİNE KATILDI
Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt, gece-gündüz demeden devam ettiği seçim çalışmaları kapsamında Sahipata Mahallesi’nde Özbekistan Türkmenleri'nin davetine katıldı. Başkan Adayı Küçükkurt, daha sonra kendisini Seçim Koordinasyon Merkezinde ziyarete gelen Sülümenli Beldesi'nden Avcı ailesi ile bir araya geldi.