Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

MISIRLIOĞLU, 'Vatan Toprağı Kimseye Hiçbir Suretle Peşkeş Çekilemez'

MISIRLIOĞLU,

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, bazı illerdeki hazine arazilerinin Suriyeli sığınmacılara verilmek istenmesi yönündeki iddiaları gündeme getirdi.

 “parsel parsel satmaya alıştıkları topraklarımızı şimdi de Suriyelilere peşkeş çekiyorlar” 


İYİ Parti Sözcüsü ve Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu tarafından yazılı soru önergesi ile meclis gündemine taşınan hazine arazilerinin Suriyelilere tahsis edilmesi konusu İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu’nun da gündemindeydi. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Mısırlıoğlu, iddialara söz konusu olan girişimlere tepki göstererek “Bu kadarına da pes artık” dedi.


VATAN TOPRAĞI KİMSEYE HİÇBİR SURETLE PEŞKEŞ ÇEKİLEMEZ
Mısırlıoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Hazine arazilerinin Suriyeli sığınmacıları Türkiye’de kalıcı hale getirmek için Birleşmiş Milletler fonlarıyla 5 ilde verilmek istendiği iddiası vicdanları yaralayan, şerefimizi karalayan bir konudur. Bu meseleye acilen açıklık getirilmesi, açıklama yapılması gerekmektedir. Bursa, Balıkesir, Manisa ve Aydın illerimizin de içinde bulunduğu ve 5 ilimizi kapsadığı belirtilen bu proje kimlere hizmet ediyor? Birleşmiş Milletler ile ülkemiz arasında gerçekten böyle bir proje yürütülüyor mu? Tüm bunlar bu günden itibaren ülkemizin öncelikli gündemi olmalıdır. Vatan toprağı kimseye hiçbir suretle peşkeş çekilemez.”


ATILMASI GEREKEN TEK ADIM ONLARI GERİ GÖNDERMEKTİR
Sığınmacılarla ilgili ivedilikle atılması gereken tek adımın onları geri göndermek olduğunun altını çizen Mısırlıoğlu, açıklamasına şöyle devam etti:
“Partimiz sözcüsü ve Ankara Milletvekilimiz Sayın Kürşad Zorlu’nun bir soru önergesi ile meclise taşıdığı konunun takipçisi olacağız. Manisa Ticaret Odası konuya itiraz etmese ortaya çıkmayacak bir proje. Devlet, milletinden gizli anlaşmalarla vatan toprağını mı satıyor? En başından bir hata olan, hatta bir hatalar silsilesi haline gelen Suriyeli sığınmacılar konusunda atılması gereken tek adım onları memleketlerine geri göndermektir.”


BU KARARI BİZİMLE AYNI KANI TAŞIYANLAR VERMİŞ OLAMAZ
Ülkemizin her yerine yayılmaları bile kabul edilemez bir gerçektir diyen Mısırlıoğlu, şöyle devam etti:
“Bizim evlatlarımız Suriye’de çatışmadayken Suriyeli gençlerin ülkemizde refah içinde yaşaması kadar adaletsiz bir durum yokken, eli silah tutan her Suriyeli’nin ülkesinde kalıp kendi toprağını savunması gerekirken ülkemizin her yerine yayılmaları bile kabul edilemez bir gerçekken topraklarımızı onlara tahsis etmek de neyin nesi? Biz bu toprakları kanlarıyla sulayan bir ecdadın torunlarıyız. Bizimle aynı kanı taşıyanların yürütemeyeceği bir proje bu. İddialara inanmak dahi istemiyorum. Partimiz tepeden tırnağa her kademesi ile konunun takipçisi olacaktır.”